top of page

Ons verhaal

"GO! Basisschool De Springplank is gelegen op een campus waar kinderen van 2,5 tot 18 jaar naar school kunnen gaan. Dit zorgt voor een vertrouwde sfeer en een vlotte overgang naar het secundair (Atheneum Lokeren). Het is dus zeker één van onze troeven want ondanks de grootte van onze school is het hier gezellig en heerst er een familiale sfeer. De kleutertjes bevinden zich op een afgeschermd eiland en ook de leerlingen van de lagere school vertoeven gezellig in hun splinternieuwe klassen. Onze leerlingen komen hier terecht in een warm nest waar een open sfeer heerst en welbevinden centraal staat.

 

We vinden het belangrijk om in te spelen op de talenten en interesses van de kinderen. We gaan ervaringsgericht te werk, bieden onderwijs op maat aan en proberen zo veel mogelijk innoverende onderwijstechnieken zoals duowerk, buitenklassen, ICT,... toe te passen. Onze school heeft een ideale ligging op wandelafstand van het Raemdonck park, verloren bos, openbaar vervoer en centrum. Ons team staat in nauw contact met de leerlingen, ouders en externe partners. In teamverband ondersteunen we dus het leerproces van elk kind maximaal. Wederzijds respect, gelijkwaardigheid en lief zijn voor elkaar vinden we ontzettend belangrijk.

 

Ons motto is "als je durft te springen, zal het leven je vangen!". Durf jij te springen? Kies dan zeker voor Basisschool De Springplank, je bent meer dan welkom!"

 

Meer informatie of extra beeldmateriaal vind je hier terug op de website, snuister gerust rond. Verschillende keren per schooljaar kunt u een kijkje komen nemen (samen met uw kind) tijdens een koffie- en speelmoment op onze school om ons alvast beter te leren kennen. Op Facebook en Instagram kunt u onze avonturen wekelijks volgen!

DSC_6624.jpg

Onze school in één filmpje
(bekijk zeker mét geluid)

Afbeelding1.png

Onze visie

open sfeer

vernieuwend onderwijs

welbevinden centraal

zelfstandig werk stimuleren

leerlingen hun tweede thuis

onderwijs op maat

ervaren, sterk en stabiel team

Afbeelding1.png
bottom of page